Entorn

“Pals no mereix una visita, sinó cent visites, perquè la seva situació ofereix la possibilitat de veure un dels paisatges més bells i inoblidables del país”.

Josep Pla. El meu país.

Pals és un poble de gran riquesa històrica i natural. En destaca sobretot el Recinte Gòtic, un dels conjunts medievals més ben conservats de Catalunya, del que ja es té referència en documentació del segle IX.

Pel que fa a la seva diversitat natural, se centra principalment en Les Basses d’en Coll i la Platja de Pals. Les Basses d’en Coll són un espai protegit inclòs en el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; una zona d’aiguamolls amb dunes i vegetació autòctona on es pot admirar el paisatge canviant dels conreus d’arròs.

La Platja de Pals és coneguda sobretot per haver acollit l’antiga Radio Liberty i per les seves dunes de gran valor ecològic. En aquesta platja, a més, es poden practicar tot tipus d’esports nàutics, sobretot windsurf, surf, bodyboard i paddlesurf.

La ubicació de Pals també és ideal per fer visites o activitats per la zona. Hi ha 2 camps de golf i un de pitch and putt a menys de 5 km i es pot fer submarinisme a les Illes Medas, que són a 15 minuts en cotxe.

Altres pobles medievals com Peratallada, Palau Sator i Ullastret es troben a menys de 20 minuts en cotxe i les platges de Begur, Calella i Llafranc són a menys de 15 minuts en cotxe.